There was an error in this gadget

Tuesday, September 20, 2011

i'm back

Assalamualaikum my dearest....
After 3 months of hibernation, i'm finally back writhing on my board....
there were lots of stories in my mind right now but i'm not sure which of the story need to be write first....
ermmmm ape yg nak dtulis nie ye???okehla da decide nak story yang mane dulu....

Okeh peeps first skali nak story sal raye...yup3x raye...
owh lupe plak Selamat Hari Raya rasenye belum terlambat lg nak wish nie...
huhuhu maklum ler lme sgt x jenguk blog nie...maaf ye...

Raya tahun nie menarik sgt rasenye walaupown x 
semua unty balik kgtapi raya tetap meriah
nak tau x sebab ape eja rase meriah???
sbb tahun nie untk pertama kalinya eja ngan adik2 eja buat kuih raye
yup nie first time kami buat kuih raye
selalu mmg tunjuk jek kat kedai hehehehe
tahun nie mmg semangat gle nak wat kuih raye
sampai 7 jenis kami buat...
semua ada yg tradisional yg moden
semua ada....

Mmg feeling la raye thn nie...
buat kuih raye, gubah bunga, masak nasi ayam
buat rendang daging, buat nasi minyak...
pendek kate thn nie mmg banyak sgt wat makanan
mcm suri rumah la katekan...
yer la umo pown bukan muda lagi dah nak msk 24 da pown...
huhuhu tapi siyes hubungan ngan adik bradik 
pown makin rapat, ngan cousin2 pown same...

Hopefully raye tahun depan makin meriah 
Amin...

p/s: gambar x dpt nk upload sbb ada dlm fon,
fon plak ngan wat perangai skrg...huhuhu




Tuesday, June 21, 2011

hangin2....

eii mmg hangin satu badan ni...
menyampah gile ngan sorg mamat nie...
seriously x penah rase menyampah cam nie...
ingat die tu besar sangt ker???lau dah x berpelajaran tu jgn la nak cakap besar sgt...
sampai semua ko boleh...
org pown bleh tau la wehh...
x yah nak tunjuk bagus sangat la kan....
stakat keje cam tu aku rase semua org leh buat kecuali kerja2 mengapi2kan org tuh
cume ko je la yang leh wat..
satu ag ko mmg pandai bermuke2...sampai kawan aku pown ko leh tpu kan....
ko canang kat semua org cerita sal die pastu ko leh lg menggedik ngan die..
mmg cam **** la ko nie kan....
ko ckp semua manjekan ktorg sbb tu kami x dgr arahan kan..
padahal satu perkataan pown x kuar dr mulut ko suh kami wat paper..
pastu ko ckp kat exac kami x mo wat keje..
ape kes nie???..
ko sape nak arah2 kami....
slame nie kami wat kerje ikhlas walaupown sape pown yg suh kami wat keje...
sbb niat kami nak blaja tp ko pny perangai mmg cam eii xtau nak kate la....
nak buruk2kan name kami plak....
busuk toll aty ko kan...
ko tunggu je la balasan dari tuhan...
lagipown sume org dah tau perangai buruk ko tuh...

Friday, June 17, 2011

Alhamdulillah....Selesai sudah

Alhamdulillah tu jek perkataan yang ada dalam fikiran eja semalam...pas jek lecturer melangkah keluar dari office terase beban yang ada kat bahu nie seperti diangkat...Dan Alhamdulillah sebab dah selesai presentation bout latihan industri nie... dan lepas nie eja hanya perlu siapkan report , buku log dan bekerja dengan rajin untuk dapatkan sebanyak mungkin pengalaman di alam pekerjaan nie..huhuhuhu nape lah ayat eja nie skema sangat??? huhuhu actually eja pown x tau la naper eja tersa nak buat ayat yang agak skema hari nie...
tapi x kisah la kan buat je la ape eja rase nak buat...
Semalam mase ngah tergolek2 kat atas katil eja ada terfikir cam mane lah bile eja kerja btol2 nanti...mesti banyak benda yang eja kene fikir and kene buat..kerja of cause la banyak kan pastu mesti kene fikir lagi cam ne nak handle kawan2 office, nak kene fikir sal umah sewa, makan minum, kereta... pendek kate semua benda yang kita x perlu kita fikir mase kita belajar and mase kita kat bawah tanggungan mak ayah nie kite kena fikir...bukan setakat fikir je tapi kene buat skali...fuhhh sedia ke eja nak buat semua tu?????
The truth is eja x penah lagi bekerja sebelum nie....so LI nie la first time eja masuk alam pekerjaan...mmg lain gile dari time blaja... huhuhu kawan eja cakap mase keje nie lagi banyak cabaran yang kite kene hadapi dari pasal kerja hingga lah kerenah kawan2 kat tempat kerja....tu x campur lg ngah kerenah house mate...fuhh ketar lutut eja bile dengar cite2 yang x elok didengar nie...how am i gonna survive????
Dah banyak dah eja melalut nie ..so skrang kene beranti and focus dekat kerja lak..banyak yang nak kene settle nie ..daaaa

lot2 of love..muahhhxxx
p/s i miss my friends so much!!!!
me few months ago....
rindu toll kat mamat ber2 nie....
zahurein abdul....miss u too




my best friend since my primary school lg..lea miss u babe...
also my bestfriends....miss all those sweet time that we shared....

syida and aniza...peniup semangatku....

kumbang2 dalam hidup eja...

Saturday, June 11, 2011

special night....

hello....
seriously sangat bosan hari nie...
bile time keje duk cbuk pkir bile la nak cti,
then bile dah cti x tau lak nak wat pe...
adoii macam-macam la....
But last week is da best saturday i have this year...
hehehe nak tai sebab pe????
sebab last week i ade reunion ngan kawan2 sekolah i dulu....
Dah 5 tahun tak jmp last week baru berpeluang kumpul balik ramai2..
even x sume datang tapi mmg best and happening giler malam tuh...
Especially when most of my PIRANA's were coming..
mmg happening la lau kami ada hehehehe...
sume org cakap cam tu..kami la geng yang paling happening....
paling bising and whatever la kan...
what more important was we're the best hehehehe

 there's a few picture of the night so enjoy!!!!....
this is me....

sebahagian dr  PIRANA....


me n kawan2...

me and fasyiha....

best performance...

me and sayha....

cowok ganteng...

kami....batch 0105

we're gorgeous right???

hehehehe love u all so much...

sweet...

heeee

Wednesday, June 8, 2011

Gelabah....

Siyes gelabah gile ary nie....
first time kot nak kene present proposal kat boss....
before nie just present kat lecturer je so xdek la rse
gelabah sangat sebab dah selalu jumpa kan and dah kanl dah lec tu...
tapi kali nie nak kene present kat Managing Director kat my company nie...
my boss is ex-army...Major (B) lagi, so just imagine tahap ketegasan die cam ne...

We suppost to present this proposal pagi tadi ,tapi sebab x
dapat nak ciap kami terpaksa lah tunda ke petang....
bila dah petang and sume dah ciap, proposal dah print,
slid pown dah edit,boss plak xdek, die kuar jumpa client ...
hushh ingatkn dah leh lepas dah haizzz....

hermm esok bakal gelabah lagi la nie....
hope everything gonna be ok tomorrow.....

Thursday, June 2, 2011

calon suami....

hehehee mesti korang penah terfikir kan
cam ne la korang punye husband nanti kan????....
siyes sejak dah agak matang nie
(cess gne ayat matang tuh padahal ckp je la dah tue kan...heee)
selalu gak la terfikir benda cam tu....
tapi x penah ada ciri2 yang specific yang penah eja tetapkan untuk jadi calon suami eja...
akan tetapi hari nie eja dapat ilham suami macam mane yang eja suke....jeng3x heee
Aaron Aziz a.k.a Seth Tan dalam cite Nora Elena ....

Korang ada tengok x cite Nora Elena kat TV3 tu?????
alaaa yang Aaron Aziz ngan Siti Saleha berlakon tuh...
haa ada tengok kan....eja caye mesti korang ada tengok kan3x....
lau korang tengok mesti korang akan ske watak
Seth Tan lakonan Aaron Aziz tu...
seorang lelaki yang romantik, caring, loving and 
yang paling penting beragama....
yer la seorang suami mesti la ada pegangan agama yang 
kuat sbb nak bimbing isteri dan keluarga nanti...
bile tengok cite tu eja pown terfikir ada lagi
ke lelaki mcm nie kat dunia nie????
sbb akrang nie banyak sangat cite2 yang xbest pasal lelaki nie...
bkn nak kutuk lelaki tapi yang nak jd suami kan lelaki 
so kene la fokus kat lelaki kan...
jgn mara yek heeee....

Dalam Islam ada beberapa syarat untuk pilih suami atau isteri
1. Agama
2. Harta
3. Keturunan
4. Kecantikan

hehehe tu antara ilmu2 yang eja dapat mase pg kursus kahwin ary tuh.....
pg bukan sbb nak kahwin tau tapi saje2 je nak pg.....
nak dapatkan ilmu dan sijil kursus kahwin heee
nie la cite die...Best tau slalu berkejar sbb nk tgk cite die....
Nora Elena tu adaptasi dr navel nie tau....

So pilih la calon2 suami korang berlandaskan ajaran agama kita ye...Daaaa....

p/s: untuk sesape yang x tgk Nora Elena tu sila2 la tgk yeee....


Friday, May 27, 2011

dah faham dah sekarang.....

hermmm selamat petang...
arynie terase rajin lak nak upload entry baru...
actually ngah kat office lg nie, x balik keje pown lagi...
ehemmm perasan ..bukan keje la eja tapi PRAKTIKAL heee...
leh lak tersasul cesss...

Ermm arynie seronok sgt2 sbb hari nie full ngan activity...
xde la terperuk jek kat office mengadap FB hee...
Ary nie eja pg melawat empangan dekat Ulu Langat...
pehh mmg cantik sgt tempat tu and perasaan tu rase tenang gile bile kat c2...
dah la cantik tempat die, ada sungai yg bnyk batu2, bnyk pokok2 hijau
pendek kate mmg tmpt yg seswai untuk rehat ngan family and kawan2...
pehhh teringin lak nak g picnic cam dulu2 heee.
nice view kan???

tenangnye kat sini...

sweet..

Tapi bukan tu yang eja nak cite arynie...
yg eja nak cite adalah kepuasan apbl kita dpt gaji dgn menyelesaikan segala
tanggungjawab yang dah diamanahkan dekat kite..
mesti x faham kan???okeh cam nie...
bile eja mula2 masuk practikal dulu mmg SV eja x bg kerja langsung tau 
just ikut die g logi jek tu pown lau die ajak, 
so eja banyak abiskan masa mengadap FB je la...
mase tu mmg eja rase serba x kena sbb x tau nak wat pe...
rase bosan la pe la , pendek kate mmg xbest la...

Tau sebab ape eja rase cam tu??? 
Sebab eja LI nie ada elaun so ble dapat elaun eja rase x best lau x wat paper
keje cam makan gaji bute jek...
mmg perasaan tu teruk gile la sampai x tau nak ckp cm ne....
so skrang lau SV eja x bg keje eja akan mencari kerja
x kire la keje kat stor ke, kat bhgn akaun ke, lipat baju ke , 
kemas barang ke... senag cite lau ad je nampak org perlukan 
bantuan eja akan segera menolong...
Bile cam tu barula eja rase happy nak dapat elaun...
x sabar lak nak pegang duit hasil keringat sendiri for the first time heee...
tu jek citenye ekeke xde la benda best sgt just sedikit pengalaman u dikongsi

 nie ada gambar u kenag-kenangan.....
sempat possing..SV kat dlm ngah bncg heee....

ske tmpt nie..teringan g bcuti ngan family kat tasik kenyir...

k lor adiosss
nak balik dah nie
daaaa....<3








Tuesday, May 24, 2011

hello...


first day..giler nervous sampai pic pown ntah pape jek....

my table and my desktop....
It's been 3 weeks since the last time i wrote a new entry....sejak akhir2 nie eja sibuk sangat dengan latihan industri eja atau dgn name lain die industrial trainnig ekekekeke....siyes mmg bz gile, pas jek abis final terus eja jadi mereng sebab kne cari company utk wat Li, last minute punye keje k...bkn salah eja pown sbb b4 final tuh eja dah ad campany tapi tetibe company tu cakap x jadi nak amik tu pown die cakap 4 hari b4 Li start..ape lg mmg haru biru la jadinye..mane ada company nak amik org last2 minute kan... mmg mase tuh tension gile nak cakap x nangis mmg tpu la... sampai kering air mate nie nangis. mase tu rase mmg teruk gile...rase cam looser pown ade, yer la org lain sume dah dapat tinggal eja ngan sorg kawan nie jek...tu pown sbb kami same2 kene reject dek company yang mcm thetttt tu... 
Tapi Allah itu maha adil, Alhamdulillah kami dapat jugak tempat Li tu pown atas jasa baik mama kawan eja...die yang tolong carikan maklumler die kan pensyarah so ramai la kawan2 die yang ad company...kitaorg mmg dah pilih dah main sebat je la ape yang ada...even company tu bkn buat benda yang kami blaja...
breakfast at mamak....lepaking from 7am until 8 am....masuk keje kul 9 staill x???
Eja penah dengar org cakap ape yang kita blaja x semestinya kita guna mase keje kan...so eja amik la kata2 tu sebagai azimat dan kata2 perangsang untuk eja kuatkan semangat nak hadapi LI yang 10 minggu nie...Alhamdulillah sume nye berjalan lancar setakat nie...eja btol2 x sangka yang kitaorg akan dapat layanan yang sangat baik walaupown company kitaorg nie dah dikira sebagai terpaksa amik kitaorg nie huhuhu..actually bkn la terpaksa sgt just company eja nie ingatkan laki yang nak datang wat LI, bile dieorg tau pompuan diorg tny leh ke kami panjat pokok???? dengan senang hatinya eja pown cakap dulu saya amik upah panjat pokok duku nenek saya kat kampung hihihihi.... 
brg2 yang dh di pack n susun..banyak kan???
Tapi mmg btol pown pe yang eja cakap tu..eja nie mmg seorang yang sangat lasak dan sukakan cabaran...panjat pokok, angkat barang2 berat tu dah jadi kebiasaan sbb eja nie anak and cucu sulong so sape lagi yang nak tolong my parent and my grandparents kan....

Eja rase cukup la untik kali nie eja membebel huhuhu..t Insyaallah eja akan menulis lg....

Friday, May 13, 2011

final exam saye dah selesai!!!!

Alhamdulillah...perkataan pertama yang paling sesuai untuk situasi sekarang....setelah bertungkus lumus selama 4 bulan lebih akhirnya selesai jugak final exam sem ini bersamaan sem 2-2010/2011 dan dengan tamatnye final exam kali nie maka bermulalah episod baru dalam hidup saye selaku seorang pelajar sarjana muda...amboiii penat gak ekk nak tulis ayat2 skema nie ekk...ekekeke okey lah xmo la cakap skema2 nie t tak mesra lak kan???? toll x kawan2???
malam b4 final....mereng dah sikit heee...

Back to the topic, actually this is my 4th sem. since studying in UTM Skudai...sejak dari first sem lagi mmg selalu tertunggu2 final exam sbb abis je final exam maka bermulalah cuti yang panjang ekekeke....mmg sume students macam eja nie gumbira sangat lau sebut sal cuti2 nie sbb kami jarang dapat balik umah lagi2 yang duk jauh cam eja nie....mau kematu punggung duk dalam bas lame2...nak balik ngan flight xde lak flight pg terengganu ( wondering bile la nak ad flight direct from JB-TRG nie) lau ada la mesti x ssh nak balik sebab dalam masa sejam dah sampai....lau kate tiket mahal, x gak la sbb leh book awal2 ngan air asia mesti murah... mase pown jimat lau balik trg ngan flight. Mak aihh dah melalut sampai flight pe serba nie hehehhe sorry yer... terlebih cite lak...

Sebenarnye final eja abis 11 mei lagi tapi sbb ada masalah besar melanda so x sempat la nak update blog eja nie...Alhamdulillah masalah tu dah selesai dah....masalah pe??? ermm ape lagi lau bkn sal tempat LI....ermm eja rase sem nie la paling mencabar u eja...banyak sangat dugaan yg eja trime tapi alhamdulillah dapat eja handle sume tu berkat dari doa ngan sokongan dr family ngan kawan2 tercinta...THANKS U GUYS..I LOVE U ALL SO MUCH!!!! ..saye sgt sayang ngan family dah kawan2 saye x kire la juh ke dekat ke sume saye sayang....muahhhxxx!!!...Mase last paper tu which is paper control engineering eja ngan beberape lg kawan2 pakat nak pakai bju same...bju tu actually jersi class ktorg...cantik jersi tu warna kuning hitam cam jersi Harimau Malaya jek (peminat fanatik Harimau Melaya nie ekekeke)...bukan nak prasan ke per tp lec sendiri cakap jersi tu cantik so mmg cantik la tu maksudnye kan2?? jom kite tgk jersi yang cantik n gelagat kami2 yang dah bis paper nie.....
akhirnya tamat sudah final exam u sem nie....

pika, rein, eja, mael and our star awai....

bakal2 pemain hebat ekekekeke....

pika pown nak join gak heeee.....

p/s: if ada sesape yang x abis paper lg selamat berjuang ye..chaiyok3x!!!

Wednesday, May 4, 2011

hangout time!!!!!!

Assalamualaikum !!!!!

Dua hari berturut2 eja kuar , best wooo...cuci mata sambil releasekan tension...almaklum la musim exam sekarang nie kan...Well eja x kemana pown just g main layang2 ngan g shopping skitt.....Okehh ary sabtu arytu bersamaan 30 April 2011, dengan rasminya eja g main layang2 kat Johor nie untuk pertama kali nya.....Haaa FIRST TIME tau.....heeee terus teringat memory kat umah..main layang2 ngan adik2...lau kat tempat eja x de la panggil layang2 tapi panggil Wau....

Cantikkan spongebob pink...heeee
Best sangat dapat main bile dah lame x main...tambah plak pg ngan kawan2 yang sempoi..mmg happening giler la ekekeke....Sesampai je kitaorang kat Scientex Park tu kami terus serbu gerai makanan....lapoo kuikuikui. Dengan berseleranya kami bli kopok leko, goreng pisang, tauhu bakar ngan sebotol mineral sebagai bekalan, kami pown bergerak la ke gerai yang jual layang2....ngah syok2 pilih layang2 ternampakla satu layang2 Spongebob pink..pehh mmg cantik tertarik ko mmg daboom laaa...terus kiteorg pilih layang2 tu....

hehehehe layang2 dah ada, makanan pown da ad pe lagi cari pot baik punye la....punye la ramai orang sampai takde tempat kosong....pas cari punya cari dapat la satu tempat... Dah x saba nak main nie, letak je makanan kami pun terus set up layang2 kami ..percubaan pertame gagal!!!! hehehe tahan 5 minit jer kat udara tuh pastu da jatuh..makk aihhh penat woo lari nak naikkan balik tapi jatuh gak...2nd and 3rd try pown faill....jap je duk kat atas tuh pastu mesti jatuh....malu ngan budak2 kecik yg ad kat citu heeee....tapi last skali berkat usaha Fatin ngan Watie naik la layang2 kami..mase tuh Eja, Syrifah ngan Ain da selamat mengadap makanan2 yg kami bli tadi...da x larat nak lari ekekeke....pape pown mmg bestt arr...x saba nak g main lagi lain kali... 
kami!!!!

playing with the sun...
Pape pown thank kat Fatin, Ain, Syarifah and my new friend Watie.....nice to hangout wif u olls....
watie, syarifah, fatin ngan ain...bdk2 sengall....

Wednesday, April 20, 2011

cara saya release tension.....

haaa lau nak tau musim2 study week nie mmg tahap ketensionan tu bertambah...sbab banyak sangat projek ngan assignment yang nak kene ciapkan and submit..kene plak kalau dapat ahli group yang kurang boleh diharapkan mmg tahap tension tu jadi maksimum la kan ekekeke... tapi nasib baik group eja nie OKEY2 kan ekekeke ....eh pandai2 jek eja reka perkataan ketensionan tuh...lau cikgu Saidah tau mesti masak eja kene...btw cikgu Saidah tu cikgu BM eja  and she so lovely and caring sangat2...eh tu dah masuk cite lain nie.....okeh back to our topic...
keropok lekor ngan cucur udang....yum3x

 Tau x kalau eja tension eja buat aper????( lau korang tengok gambar ket sebelah nie pown mesti korang dah boleh teka kan...heee tp pure1 x tau la ye...) haaa lau nak tahu eja mmg suke makan kalau eja tension....sebab tu sejak blaja degree nie eja semakin thettttt...perkataan tu terlalu  thett  dan tidak sesuai untuk ditulis ekekeke....so sebab dah tension sangat kan so smalam dengan usaha sama kawan saya Adila dalam kul 4.30 ptg , eja pown berangkat la dengan PINGU kesayangan eja tu gerai kat Student Conner tu untuk makan.... pluss Dila pown mmg tengah lapar mase tuh so kami pown makan la dengan banyaknye....tau x kami makan aper???hehehehe kami makan cucur udang, keropok, laksa peneng ngan nasi ayam hainan ..haaaa banyak tak???? padahal dalam kul 2 tu eja dah makan nasi dah....hehehehe mak eja pesan kalau nak makan jgan berkire so ape lg eja pown makan la sume2 tuh...pastu tambah plak ngan air tebu mmg syook gile laaa.....
hasilnye hilang la tension eja tu sikit tapi pertambahan kalori tu mmg x yah nak dikira la kan sebab mmg banyak hehehehe.....

laksa peneng die mmg best giler la....air tebu tu toksah nak ckp la kan....
sedap x??? lau korang x caye sedap leh la datang sini rasa....lau korg nak tahu lau korg pg gerai tu dalam kul 5.30ptg (pas waktu pejabat la kan) mmg korg kene tunggu dalam 30 minit untuk dapat order korg..haaa betapa fames nye tempat tuh.....gerai die biase2 jek tp orang tak penah kurang....Eja pown sebenarnye baru tahu sal gerai nie..tu pown my friend yg suggestkan ...sape lagi lau bukan Awai ngan Jering ..diorg mmg slalu lepak makan cucur kat sini.....

Nie baru salah satu cara untuk eja release tension ...ada lagi beberapa cara sebenarnye..t eja cakap cara2 yang berkesan untuk releasekan tension ye...tapi sebelum tu eja nak cite skit pasal TENSION or STRESS nie... stress nie kalau sikit mmg sangat berguna untuk encourage  and motivate kite untuk hasilkan sesuatu dengan baik, tapi kalau banyak sangat stress nie akan menjejaskan kesihatan badan kita ngan kesihatan mental kita....contohnye bile kita terlalu stress kita akan dapat penyakit jantung ngan depression....so moh la kite ramai2 kurangkan stress tu..lagi2 musim2 final exam nie....lau tak mane nak dapat jawab exam ngan tenang kan kawan2.....

Few steps to release your stress :
1. Karaoke...ajak kawan2 pegi karaoke..walaupown suare tak sedap tapi sangat berkesan untuk kurangkan stress..kita bukan nak masuk pertandingan pown kan nak suara sedap ekekeke...
mmg best kau dapat kuar ngan kawan...release stress then eratkan silatulrahim...

2. Exercise...nie cara yang paling menguntungkan sebab tak payah keluar duit pown tapi dapat badan yang sihat and stress pown berkurangan....
best2..dapat tengok laut sambil jog...

3. Talk to your friend....ape guna kawan kalau x leh nak tolong kawan kan...so cari kawan2 yang kita leh caye then cite sal masalah kita..tapi tgk la kalau kawan kita tu pown ngah stress jgn la cite kat die, ajak die kuar....
have fun with family & friends..best tu....

4. Hangout with friends....yang nie sangat best walaupown kene kuar duit sket....lau ujung2 sem nie pinjaman pown dah abis kan so korg leh kuar tp pg la picnic ker...mandi-manda kat air terjun ker tp jgn la g shopping kan....
pilih tempat2 yang leh tenagkan kita and cantik.....
5. Cook..eja paling ske yang nie ...masak sbab kita leh wat 2 benda which is release stress and eat..haha spend mase skit g pasar then balik tuh masak untuk diri sendiri or family and friends...in that way kita happy , family and friends pown happy....

tu antara benda2 yang eja akan buat kalau eja dah stress...tapi sume tuh depends on tahap kewangan gak la kan..jgn nak ilang stress pastu g shopping ,balik dr shopping stress bertambah sbb dah xdek duit plak.....so think before u choose k.....that all from now daaa.....

Friday, February 18, 2011

aku sayang family aku;.....

me and my sisters....
olla... lame dah rasenye aku tak on9 nie...yer la pingu kesayangan aku nie wat hal  so dekat 2 minggu gak la aku puase dari berinternet nie hehehehe...tapi bagus gak sbb dapat la concentrate sikit kat aku punya study...this week untuk pertama kalinya aku pongteng class satu hari ...hehehe nakal kan tp actually aku ponteng pown sebab tak leh nak tahan sangat dah rindu aku kat family..tu yang dengan selambenye balik rumah tu.. hari santu balik rumah , hari selasa dah balik sini balik... kalau nak dikirakan masa aku kat umah tu mmg kejap sangat sebab tolak mase duk dalam bas dari pagi sampai petang...huhuhu tapi tu semua berbaloi sebab aku dapat jumpa semua family aku...

mak, ayah ngan zudin at my konvocation day.......

xdek dah rasenye benda yang paling best untuk aku selain spent time ngan family kesayangan aku...cuba bayangkan dari zaman sekolah lagi masa aku banyak abis kat hostel....sepanjang 5 tahun kat sekolah menengah aku duk hostel.... 3 tahun kat diploma pown duk kat hostel..nie sambung degree kene tambah 3 tahun lagi duk hostel....nak kate bosan duk kat hostel tu x la kan sebab ramai kawan2 kat cnie just aku kurang mase ngan family aku.... tapi satu benda yang wat aku bersyukur aku duk hostel, hargai family yang aku ada...haaa bile duk hostel nie mase untuk ngan keluarga sangat terhad lau ada pown mase cuti panjang jek so bile dapat balik umah tu aku akan guna sepenuhnya mase yang ada untuk main ngan adik2 aku, borak2 tukar gosip nagn blaja ape yang patut anak dara tau dari mak aku heeee....pendek kate mmg mase duk kat umah tu aku mmg happy sangat2...bukan selalu aku leh kumpul ramai2, adik2 aku pown skolah lagi so x duk kat umah gak...bile dapat peluang tu kitaorang memang harga sangat2....i love my family so much ...ingat hargai lah family kita , mase kita ngan dieorang bukan lame sangat pown so guna lah mase tu sebaik-baiknye.....

adiosss!!!!