There was an error in this gadget

Friday, May 27, 2011

dah faham dah sekarang.....

hermmm selamat petang...
arynie terase rajin lak nak upload entry baru...
actually ngah kat office lg nie, x balik keje pown lagi...
ehemmm perasan ..bukan keje la eja tapi PRAKTIKAL heee...
leh lak tersasul cesss...

Ermm arynie seronok sgt2 sbb hari nie full ngan activity...
xde la terperuk jek kat office mengadap FB hee...
Ary nie eja pg melawat empangan dekat Ulu Langat...
pehh mmg cantik sgt tempat tu and perasaan tu rase tenang gile bile kat c2...
dah la cantik tempat die, ada sungai yg bnyk batu2, bnyk pokok2 hijau
pendek kate mmg tmpt yg seswai untuk rehat ngan family and kawan2...
pehhh teringin lak nak g picnic cam dulu2 heee.
nice view kan???

tenangnye kat sini...

sweet..

Tapi bukan tu yang eja nak cite arynie...
yg eja nak cite adalah kepuasan apbl kita dpt gaji dgn menyelesaikan segala
tanggungjawab yang dah diamanahkan dekat kite..
mesti x faham kan???okeh cam nie...
bile eja mula2 masuk practikal dulu mmg SV eja x bg kerja langsung tau 
just ikut die g logi jek tu pown lau die ajak, 
so eja banyak abiskan masa mengadap FB je la...
mase tu mmg eja rase serba x kena sbb x tau nak wat pe...
rase bosan la pe la , pendek kate mmg xbest la...

Tau sebab ape eja rase cam tu??? 
Sebab eja LI nie ada elaun so ble dapat elaun eja rase x best lau x wat paper
keje cam makan gaji bute jek...
mmg perasaan tu teruk gile la sampai x tau nak ckp cm ne....
so skrang lau SV eja x bg keje eja akan mencari kerja
x kire la keje kat stor ke, kat bhgn akaun ke, lipat baju ke , 
kemas barang ke... senag cite lau ad je nampak org perlukan 
bantuan eja akan segera menolong...
Bile cam tu barula eja rase happy nak dapat elaun...
x sabar lak nak pegang duit hasil keringat sendiri for the first time heee...
tu jek citenye ekeke xde la benda best sgt just sedikit pengalaman u dikongsi

 nie ada gambar u kenag-kenangan.....
sempat possing..SV kat dlm ngah bncg heee....

ske tmpt nie..teringan g bcuti ngan family kat tasik kenyir...

k lor adiosss
nak balik dah nie
daaaa....<3








Tuesday, May 24, 2011

hello...


first day..giler nervous sampai pic pown ntah pape jek....

my table and my desktop....
It's been 3 weeks since the last time i wrote a new entry....sejak akhir2 nie eja sibuk sangat dengan latihan industri eja atau dgn name lain die industrial trainnig ekekekeke....siyes mmg bz gile, pas jek abis final terus eja jadi mereng sebab kne cari company utk wat Li, last minute punye keje k...bkn salah eja pown sbb b4 final tuh eja dah ad campany tapi tetibe company tu cakap x jadi nak amik tu pown die cakap 4 hari b4 Li start..ape lg mmg haru biru la jadinye..mane ada company nak amik org last2 minute kan... mmg mase tuh tension gile nak cakap x nangis mmg tpu la... sampai kering air mate nie nangis. mase tu rase mmg teruk gile...rase cam looser pown ade, yer la org lain sume dah dapat tinggal eja ngan sorg kawan nie jek...tu pown sbb kami same2 kene reject dek company yang mcm thetttt tu... 
Tapi Allah itu maha adil, Alhamdulillah kami dapat jugak tempat Li tu pown atas jasa baik mama kawan eja...die yang tolong carikan maklumler die kan pensyarah so ramai la kawan2 die yang ad company...kitaorg mmg dah pilih dah main sebat je la ape yang ada...even company tu bkn buat benda yang kami blaja...
breakfast at mamak....lepaking from 7am until 8 am....masuk keje kul 9 staill x???
Eja penah dengar org cakap ape yang kita blaja x semestinya kita guna mase keje kan...so eja amik la kata2 tu sebagai azimat dan kata2 perangsang untuk eja kuatkan semangat nak hadapi LI yang 10 minggu nie...Alhamdulillah sume nye berjalan lancar setakat nie...eja btol2 x sangka yang kitaorg akan dapat layanan yang sangat baik walaupown company kitaorg nie dah dikira sebagai terpaksa amik kitaorg nie huhuhu..actually bkn la terpaksa sgt just company eja nie ingatkan laki yang nak datang wat LI, bile dieorg tau pompuan diorg tny leh ke kami panjat pokok???? dengan senang hatinya eja pown cakap dulu saya amik upah panjat pokok duku nenek saya kat kampung hihihihi.... 
brg2 yang dh di pack n susun..banyak kan???
Tapi mmg btol pown pe yang eja cakap tu..eja nie mmg seorang yang sangat lasak dan sukakan cabaran...panjat pokok, angkat barang2 berat tu dah jadi kebiasaan sbb eja nie anak and cucu sulong so sape lagi yang nak tolong my parent and my grandparents kan....

Eja rase cukup la untik kali nie eja membebel huhuhu..t Insyaallah eja akan menulis lg....

Friday, May 13, 2011

final exam saye dah selesai!!!!

Alhamdulillah...perkataan pertama yang paling sesuai untuk situasi sekarang....setelah bertungkus lumus selama 4 bulan lebih akhirnya selesai jugak final exam sem ini bersamaan sem 2-2010/2011 dan dengan tamatnye final exam kali nie maka bermulalah episod baru dalam hidup saye selaku seorang pelajar sarjana muda...amboiii penat gak ekk nak tulis ayat2 skema nie ekk...ekekeke okey lah xmo la cakap skema2 nie t tak mesra lak kan???? toll x kawan2???
malam b4 final....mereng dah sikit heee...

Back to the topic, actually this is my 4th sem. since studying in UTM Skudai...sejak dari first sem lagi mmg selalu tertunggu2 final exam sbb abis je final exam maka bermulalah cuti yang panjang ekekeke....mmg sume students macam eja nie gumbira sangat lau sebut sal cuti2 nie sbb kami jarang dapat balik umah lagi2 yang duk jauh cam eja nie....mau kematu punggung duk dalam bas lame2...nak balik ngan flight xde lak flight pg terengganu ( wondering bile la nak ad flight direct from JB-TRG nie) lau ada la mesti x ssh nak balik sebab dalam masa sejam dah sampai....lau kate tiket mahal, x gak la sbb leh book awal2 ngan air asia mesti murah... mase pown jimat lau balik trg ngan flight. Mak aihh dah melalut sampai flight pe serba nie hehehhe sorry yer... terlebih cite lak...

Sebenarnye final eja abis 11 mei lagi tapi sbb ada masalah besar melanda so x sempat la nak update blog eja nie...Alhamdulillah masalah tu dah selesai dah....masalah pe??? ermm ape lagi lau bkn sal tempat LI....ermm eja rase sem nie la paling mencabar u eja...banyak sangat dugaan yg eja trime tapi alhamdulillah dapat eja handle sume tu berkat dari doa ngan sokongan dr family ngan kawan2 tercinta...THANKS U GUYS..I LOVE U ALL SO MUCH!!!! ..saye sgt sayang ngan family dah kawan2 saye x kire la juh ke dekat ke sume saye sayang....muahhhxxx!!!...Mase last paper tu which is paper control engineering eja ngan beberape lg kawan2 pakat nak pakai bju same...bju tu actually jersi class ktorg...cantik jersi tu warna kuning hitam cam jersi Harimau Malaya jek (peminat fanatik Harimau Melaya nie ekekeke)...bukan nak prasan ke per tp lec sendiri cakap jersi tu cantik so mmg cantik la tu maksudnye kan2?? jom kite tgk jersi yang cantik n gelagat kami2 yang dah bis paper nie.....
akhirnya tamat sudah final exam u sem nie....

pika, rein, eja, mael and our star awai....

bakal2 pemain hebat ekekekeke....

pika pown nak join gak heeee.....

p/s: if ada sesape yang x abis paper lg selamat berjuang ye..chaiyok3x!!!

Wednesday, May 4, 2011

hangout time!!!!!!

Assalamualaikum !!!!!

Dua hari berturut2 eja kuar , best wooo...cuci mata sambil releasekan tension...almaklum la musim exam sekarang nie kan...Well eja x kemana pown just g main layang2 ngan g shopping skitt.....Okehh ary sabtu arytu bersamaan 30 April 2011, dengan rasminya eja g main layang2 kat Johor nie untuk pertama kali nya.....Haaa FIRST TIME tau.....heeee terus teringat memory kat umah..main layang2 ngan adik2...lau kat tempat eja x de la panggil layang2 tapi panggil Wau....

Cantikkan spongebob pink...heeee
Best sangat dapat main bile dah lame x main...tambah plak pg ngan kawan2 yang sempoi..mmg happening giler la ekekeke....Sesampai je kitaorang kat Scientex Park tu kami terus serbu gerai makanan....lapoo kuikuikui. Dengan berseleranya kami bli kopok leko, goreng pisang, tauhu bakar ngan sebotol mineral sebagai bekalan, kami pown bergerak la ke gerai yang jual layang2....ngah syok2 pilih layang2 ternampakla satu layang2 Spongebob pink..pehh mmg cantik tertarik ko mmg daboom laaa...terus kiteorg pilih layang2 tu....

hehehehe layang2 dah ada, makanan pown da ad pe lagi cari pot baik punye la....punye la ramai orang sampai takde tempat kosong....pas cari punya cari dapat la satu tempat... Dah x saba nak main nie, letak je makanan kami pun terus set up layang2 kami ..percubaan pertame gagal!!!! hehehe tahan 5 minit jer kat udara tuh pastu da jatuh..makk aihhh penat woo lari nak naikkan balik tapi jatuh gak...2nd and 3rd try pown faill....jap je duk kat atas tuh pastu mesti jatuh....malu ngan budak2 kecik yg ad kat citu heeee....tapi last skali berkat usaha Fatin ngan Watie naik la layang2 kami..mase tuh Eja, Syrifah ngan Ain da selamat mengadap makanan2 yg kami bli tadi...da x larat nak lari ekekeke....pape pown mmg bestt arr...x saba nak g main lagi lain kali... 
kami!!!!

playing with the sun...
Pape pown thank kat Fatin, Ain, Syarifah and my new friend Watie.....nice to hangout wif u olls....
watie, syarifah, fatin ngan ain...bdk2 sengall....