There was an error in this gadget

Tuesday, March 13, 2012

Assalamualaikum

Dah genap setengah tahun rasanya eja x post paper dekat blog nie..,,
Eja x sedar pown yang dah lama sangat eja x bukak blog nie...
cepat je mase berlalu huhuhu ....

Skrang eja dah final sem dekat UTM nie..
macam2 dah rasenye yang berlaku dalam hidup eja nie...
tapi tu semua la yang akan eja kenang lepas grad nanti kan???

xpe start arynie Insyaallah eja akan selalu tulis blog huhuhuhu...
senang t nak recall sebab blog nie pown macam diary gak kan hehehehe....

me!!! huhuhu dh gmuk kan???

Tuesday, September 20, 2011

i'm back

Assalamualaikum my dearest....
After 3 months of hibernation, i'm finally back writhing on my board....
there were lots of stories in my mind right now but i'm not sure which of the story need to be write first....
ermmmm ape yg nak dtulis nie ye???okehla da decide nak story yang mane dulu....

Okeh peeps first skali nak story sal raye...yup3x raye...
owh lupe plak Selamat Hari Raya rasenye belum terlambat lg nak wish nie...
huhuhu maklum ler lme sgt x jenguk blog nie...maaf ye...

Raya tahun nie menarik sgt rasenye walaupown x 
semua unty balik kgtapi raya tetap meriah
nak tau x sebab ape eja rase meriah???
sbb tahun nie untk pertama kalinya eja ngan adik2 eja buat kuih raye
yup nie first time kami buat kuih raye
selalu mmg tunjuk jek kat kedai hehehehe
tahun nie mmg semangat gle nak wat kuih raye
sampai 7 jenis kami buat...
semua ada yg tradisional yg moden
semua ada....

Mmg feeling la raye thn nie...
buat kuih raye, gubah bunga, masak nasi ayam
buat rendang daging, buat nasi minyak...
pendek kate thn nie mmg banyak sgt wat makanan
mcm suri rumah la katekan...
yer la umo pown bukan muda lagi dah nak msk 24 da pown...
huhuhu tapi siyes hubungan ngan adik bradik 
pown makin rapat, ngan cousin2 pown same...

Hopefully raye tahun depan makin meriah 
Amin...

p/s: gambar x dpt nk upload sbb ada dlm fon,
fon plak ngan wat perangai skrg...huhuhu




Tuesday, June 21, 2011

hangin2....

eii mmg hangin satu badan ni...
menyampah gile ngan sorg mamat nie...
seriously x penah rase menyampah cam nie...
ingat die tu besar sangt ker???lau dah x berpelajaran tu jgn la nak cakap besar sgt...
sampai semua ko boleh...
org pown bleh tau la wehh...
x yah nak tunjuk bagus sangat la kan....
stakat keje cam tu aku rase semua org leh buat kecuali kerja2 mengapi2kan org tuh
cume ko je la yang leh wat..
satu ag ko mmg pandai bermuke2...sampai kawan aku pown ko leh tpu kan....
ko canang kat semua org cerita sal die pastu ko leh lg menggedik ngan die..
mmg cam **** la ko nie kan....
ko ckp semua manjekan ktorg sbb tu kami x dgr arahan kan..
padahal satu perkataan pown x kuar dr mulut ko suh kami wat paper..
pastu ko ckp kat exac kami x mo wat keje..
ape kes nie???..
ko sape nak arah2 kami....
slame nie kami wat kerje ikhlas walaupown sape pown yg suh kami wat keje...
sbb niat kami nak blaja tp ko pny perangai mmg cam eii xtau nak kate la....
nak buruk2kan name kami plak....
busuk toll aty ko kan...
ko tunggu je la balasan dari tuhan...
lagipown sume org dah tau perangai buruk ko tuh...

Friday, June 17, 2011

Alhamdulillah....Selesai sudah

Alhamdulillah tu jek perkataan yang ada dalam fikiran eja semalam...pas jek lecturer melangkah keluar dari office terase beban yang ada kat bahu nie seperti diangkat...Dan Alhamdulillah sebab dah selesai presentation bout latihan industri nie... dan lepas nie eja hanya perlu siapkan report , buku log dan bekerja dengan rajin untuk dapatkan sebanyak mungkin pengalaman di alam pekerjaan nie..huhuhuhu nape lah ayat eja nie skema sangat??? huhuhu actually eja pown x tau la naper eja tersa nak buat ayat yang agak skema hari nie...
tapi x kisah la kan buat je la ape eja rase nak buat...
Semalam mase ngah tergolek2 kat atas katil eja ada terfikir cam mane lah bile eja kerja btol2 nanti...mesti banyak benda yang eja kene fikir and kene buat..kerja of cause la banyak kan pastu mesti kene fikir lagi cam ne nak handle kawan2 office, nak kene fikir sal umah sewa, makan minum, kereta... pendek kate semua benda yang kita x perlu kita fikir mase kita belajar and mase kita kat bawah tanggungan mak ayah nie kite kena fikir...bukan setakat fikir je tapi kene buat skali...fuhhh sedia ke eja nak buat semua tu?????
The truth is eja x penah lagi bekerja sebelum nie....so LI nie la first time eja masuk alam pekerjaan...mmg lain gile dari time blaja... huhuhu kawan eja cakap mase keje nie lagi banyak cabaran yang kite kene hadapi dari pasal kerja hingga lah kerenah kawan2 kat tempat kerja....tu x campur lg ngah kerenah house mate...fuhh ketar lutut eja bile dengar cite2 yang x elok didengar nie...how am i gonna survive????
Dah banyak dah eja melalut nie ..so skrang kene beranti and focus dekat kerja lak..banyak yang nak kene settle nie ..daaaa

lot2 of love..muahhhxxx
p/s i miss my friends so much!!!!
me few months ago....
rindu toll kat mamat ber2 nie....
zahurein abdul....miss u too




my best friend since my primary school lg..lea miss u babe...
also my bestfriends....miss all those sweet time that we shared....

syida and aniza...peniup semangatku....

kumbang2 dalam hidup eja...

Saturday, June 11, 2011

special night....

hello....
seriously sangat bosan hari nie...
bile time keje duk cbuk pkir bile la nak cti,
then bile dah cti x tau lak nak wat pe...
adoii macam-macam la....
But last week is da best saturday i have this year...
hehehe nak tai sebab pe????
sebab last week i ade reunion ngan kawan2 sekolah i dulu....
Dah 5 tahun tak jmp last week baru berpeluang kumpul balik ramai2..
even x sume datang tapi mmg best and happening giler malam tuh...
Especially when most of my PIRANA's were coming..
mmg happening la lau kami ada hehehehe...
sume org cakap cam tu..kami la geng yang paling happening....
paling bising and whatever la kan...
what more important was we're the best hehehehe

 there's a few picture of the night so enjoy!!!!....
this is me....

sebahagian dr  PIRANA....


me n kawan2...

me and fasyiha....

best performance...

me and sayha....

cowok ganteng...

kami....batch 0105

we're gorgeous right???

hehehehe love u all so much...

sweet...

heeee

Wednesday, June 8, 2011

Gelabah....

Siyes gelabah gile ary nie....
first time kot nak kene present proposal kat boss....
before nie just present kat lecturer je so xdek la rse
gelabah sangat sebab dah selalu jumpa kan and dah kanl dah lec tu...
tapi kali nie nak kene present kat Managing Director kat my company nie...
my boss is ex-army...Major (B) lagi, so just imagine tahap ketegasan die cam ne...

We suppost to present this proposal pagi tadi ,tapi sebab x
dapat nak ciap kami terpaksa lah tunda ke petang....
bila dah petang and sume dah ciap, proposal dah print,
slid pown dah edit,boss plak xdek, die kuar jumpa client ...
hushh ingatkn dah leh lepas dah haizzz....

hermm esok bakal gelabah lagi la nie....
hope everything gonna be ok tomorrow.....

Thursday, June 2, 2011

calon suami....

hehehee mesti korang penah terfikir kan
cam ne la korang punye husband nanti kan????....
siyes sejak dah agak matang nie
(cess gne ayat matang tuh padahal ckp je la dah tue kan...heee)
selalu gak la terfikir benda cam tu....
tapi x penah ada ciri2 yang specific yang penah eja tetapkan untuk jadi calon suami eja...
akan tetapi hari nie eja dapat ilham suami macam mane yang eja suke....jeng3x heee
Aaron Aziz a.k.a Seth Tan dalam cite Nora Elena ....

Korang ada tengok x cite Nora Elena kat TV3 tu?????
alaaa yang Aaron Aziz ngan Siti Saleha berlakon tuh...
haa ada tengok kan....eja caye mesti korang ada tengok kan3x....
lau korang tengok mesti korang akan ske watak
Seth Tan lakonan Aaron Aziz tu...
seorang lelaki yang romantik, caring, loving and 
yang paling penting beragama....
yer la seorang suami mesti la ada pegangan agama yang 
kuat sbb nak bimbing isteri dan keluarga nanti...
bile tengok cite tu eja pown terfikir ada lagi
ke lelaki mcm nie kat dunia nie????
sbb akrang nie banyak sangat cite2 yang xbest pasal lelaki nie...
bkn nak kutuk lelaki tapi yang nak jd suami kan lelaki 
so kene la fokus kat lelaki kan...
jgn mara yek heeee....

Dalam Islam ada beberapa syarat untuk pilih suami atau isteri
1. Agama
2. Harta
3. Keturunan
4. Kecantikan

hehehe tu antara ilmu2 yang eja dapat mase pg kursus kahwin ary tuh.....
pg bukan sbb nak kahwin tau tapi saje2 je nak pg.....
nak dapatkan ilmu dan sijil kursus kahwin heee
nie la cite die...Best tau slalu berkejar sbb nk tgk cite die....
Nora Elena tu adaptasi dr navel nie tau....

So pilih la calon2 suami korang berlandaskan ajaran agama kita ye...Daaaa....

p/s: untuk sesape yang x tgk Nora Elena tu sila2 la tgk yeee....