There was an error in this gadget

Friday, January 14, 2011

moshi-moshi..my first entry is about.....

Salam...for the first entry i wanna talk about my biggest problem.... ape lg laubukan sel self confidence. Semua orang cakap self confidence nie penting and kene ada lau nak berjaya. kalau xda sifat nie, semua yang kita nak buat takkan jadi ..btol ker??? Pada eja mmg betul lah kot, sebab kalau kita x ada sifat yakin pada diri sendiri nie pakai baju cantik pown kita rasa tak cantik, and kita akan rasa macam ada je benda yang tak kena pada diri kita. Tapiiii... cam ne nak build up kita punya self confidence tu ???....hermm cam mane yer...

Kadang2 kalau pakai baju cantik, kasut cantik ( for me la kan...) tudung dah mmg kene tip top kan tapi still ada rasa masam something missing, macam ada yang tak kena je... rase macam x sesuai la, takut kene gelak la, takut kene kutuk ngan kawan, eiii pendek kate macam2 la muncul dalam kepala tu...last skali tukar pakai baju yang biasa pakai ngan sandal...baju baru ngan kasut baru tu simpan je dalam loker buat pekasam...hizzz ntah la pe nak jadi...mase beli semangat je nak pakai, ciap dah berangan lagi nak pakai macam mane, nak pakai bile tapi bile dah pakai , bukak balik (tkut eja akan nampak pelik giler sbb x pnh pakai cam tu and takut sangat org gelak or org kutuk)...orang lain pown cam nie gak ker???? 

sesuai x agak2 lau eja pakai cam nie heee....
Satu lagi prob eja....ske sangat dengar cakap orang... even bile eja ad tengok satu baju nie cantik sangat pendek kate mmg suke habis la ngan baju nie , tetiba  datang la sorang kawan nie , mula2 die tny "nak bli ker???". Eja cakap la "yer cam cantik jek baju nie". Then die pun tengok baju la bju yang eja berkenan sangat tuh... Pastu dia cakap " eiii tak cantik la, tak sesuai.. t nampak bla bla bla..." terus ilang mood nak bli..muke pown dah jadik 5 sen da...bile balik mula la pikir nape la aku ikut sangat ckp die..lantak la kan tu taste die...
hermm bukan salah die pown, eja yg x tetap ngan pendirian sendiri....tapi skrg semua tu ilang skit..baju skrg nie dah variety dah....dah pndai pakai blous ala korea g2 hihihi....

Sekian la dulu untuk first entry nie...daaaa

opssss lupe lak nak knalkan diri.... this is me Eja!!!!

eja chumelll ...heee


Kenapa mesti kita takut sedangkan apa yang kita cuba buat tu adalah yang terbaik untuk diri kita????Think everyone think....

No comments:

Post a Comment